Expoziţie de pictură – “Cu primavara in suflet” – Slatina

  • Vernisaj: 16 martie 2017
  • Casei de Cultura a Sindicatelor – Slatina
  • ASOCIATIA NATIONALA A CASELOR DE CULTURA ALE SINDICATELOR DIN ROMANIA (A.N.C.C.S.R.), CONFEDERATIA NATIONALA SINDICALA “CARTEL ALFA” – reprezentata prin Uniunea Sindicala Teritoriala “CARTEL ALFA” OLT

COMUNICAT DE PRESA – Vernisaj expozitie de pictura Cu primavara in suflet”


ASOCIATIA NATIONALA A CASELOR DE CULTURA ALE SINDICATELOR DIN ROMANIA (A.N.C.C.S.R.) – reprezentata prin Casa de Cultura a Sindicatelor Slatina

CONFEDERATIA NATIONALA SINDICALA “CARTEL ALFA” – reprezentata prin Uniunea Sindicala Teritoriala “CARTEL ALFA” OLT

Avem placerea de a va invita la Vernisajul expozitiei de pictura Cu primavara in suflet”, care va avea loc Joi, 16 martie 2017, ora 16:30, la sediul Casei de Cultura a Sindicatelor din str. Independentei, nr. 1, Slatina. Expozitia reuneste tablouri ilustrate cu maiestrie de catre pictorul oltean Constantin Mihalache.

Cuvantul de deschidere va fi rostit de domnul Pintea Viorel, pictor si Director al Scolii Populare de Arte si Meserii. Vor fi prezenti critici de arta, personalitati ale vietii cultural-artistice, scriitori, jurnalisti, iar invitat de onoare este domnul prof. univ. dr. Ion Deaconescu, Presedintele Academiei Internationale “Mihai Eminescu” din Craiova. Acest eveniment de arta contemporana este realizat cu sprijinul Uniunii Sindicale Teritoriale “CARTEL ALFA” OLT, in parteneriat cu Casa de Cultura a Sindicatelor Slatina, sub egida “Galeriile ALFA” editia a II-a.

Tema actualei expozitii de pictura Cu primavara in suflet” este inspirata din renasterea naturii, dar si a sufletului – fenomene ce se produc simultan cu vestirea anotimpului plin de culoare si magie – primavara.

Pictorul Constantin Mihalache: “Culorile care ne invaluie devin sentimente, iar primavara picteaza in noi fericirea, prin convietuirea pasnica dintre om si natura. Primavara reprezinta un nou inceput atat pentru natura, dar si pentru noi toti. Si in ciuda faptului ca primavara vine doar o data pe an, consider ca in sufletul nostru ea trebuie sa fie nesfarsita!”

Lucrarile expuse la Casa de Cultura a Sindicatelor (din str. Independentei, nr. 1, Slatina), pot fi admirate si cu prilejul desfasurarii spectacolelor gazduite aici, in intervalul 16 martie – 30 aprilie.

Vizitatorii expozitiei vor avea ocazia sa si achizitioneze lucrarile expuse, oferind astfel o pretioasa incurajare artistului pentru a-si continua activitatea de creatie.

Interviu OLT TV